///// ZAUVIJEK GUBITE SVOJ NOVAC !!! /////  
  Januar/Siječanj 2013.    
   
Prema Zakonu o obligacionim odnosima FBiH/RS, član 372:
(1) Potraživanja povremenih davanja koja dospijevaju godišnje ili u kraćim određenim razmacima vremena (povremena potraživanja), pa bilo da se radi o sporednim povremenim potraživanjima, kao što je potraživanje kamata, bilo da se radi o takvim povremenim potraživanjima u kojima se iscrpljuje samo pravo, kao što je potraživanje izdržavanja, zastarjevaju za tri godine od dospjelosti svakog pojedinog davanja.
(2) Isto važi za anuitete kojima se u jednakim unaprijed određenim povremenim iznosima otplaćuju glavnica i kamate, ali ne važi za otplate u obrocima i druga djelimična ispunjenja.
Ne dopustite da Vaša potraživanja zastare - Pošaljite predmete za naplatu koji zastarijevaju za manje 60 dana i provjerite mogućnosti naplate!
LRC Služba za naplatu potraživanja, u proteklih 13 godina, uspješno je sprovodila procedure naplate za više od 5000 klijenata, a izuzetno uspješno su rješavani predmeti potraživanja koji su bili neposredno pred rokom zastare. Upravo zbog ovoga, periodično podsjećamo na dostupne mogućnosti korištenja podrške poslovanju, u oblasti naplate potraživanja.
Šta je to izvod otvorenih stavki (IOS)?
Izvod otvorenih stavki jeste potvrda kojom se potvrđuje trenutno stanje međusobnih potraživanja u momentu potpisivanja. Potpisivanjem IOS-a prekida se zastara, a takođe, momentom potpisivanja počinje da teče novi zastarni rok.
Za sva dodatna pitanja, informacije i detalje, na raspolaganju Vam je naš
BESPLATNI INFO TELEFON 
0800 201 22


LRC Inženjering d.o.o.
Kreditni biro
Ulica Dr. Silve Rizvanbegović bb, 71 000 Sarajevo, BiH,
T: +387 (0) 33 568 800, F: +387 33 568 846,
www.lrcbh.com
Ukoliko više ne želite primati naš newsletter, kliknite ovdje>